fbpx

Abdulwahab Alshawa

Het verhaal achter de professionele bokser

Over Abdulwahab Alshawa

Wie is Abdul?

Abdul komt uit een arm gezin in het Syrische Aleppo, waar hij op 6-jarige leeftijd al moest werken om geld te verdienen voor zijn gezin. Een goede familieband was er niet, veel zorgen om geld en constant ruzie tussen zijn ouders. Het enige was Abdul op dat moment nog gelukkig kon maken was het boksen, hierbij kon hij alle woede en frustratie kwijt op de bokszak.

“Being a great boxer”

De thuissituatie werd steeds onhoudbaarder, waarbij Abdul uiteindelijk al op 8-jarige leeftijd de beslissing heeft genomen om zijn gezin en Aleppo achter zich te laten. Afgereisd naar de hoofdstad Damascus om zijn droom ‘being a great boxer’ achterna te gaan.

Aangekomen in Damascus heeft hij een boksschool gevonden, waar hij een baantje kreeg als schoonmaker en dagelijks driemaal kon trainen. Zijn talent en doorzettingsvermogen zijn niet onopgemerkt gebleven en al snel werd hij gescout door belangrijke mensen uit de bokswereld, waarna hij onderdeel werd van het Syrische nationale team. Enkele jaren later mocht hij internationaal uitkomen voor zijn land, waarbij hij uiteindelijk wereldkampioen werd.

Abdulwahab Alshawa

Maar toen.,

Terwijl Abdul volop bezig was zijn droom als professionele bokser te verwezenlijken, ging de Syrische burgeroorlog van start. Het professionele boksen in Syrië stopte, waarna Abdul besloot naar Europa te gaan om zijn droom te kunnen voortzetten. Nadat hij in verschillende landen heeft geleefd en getraind, ontmoette hij uiteindelijk de professionele wereldkampioen bokser Graciano Rocchigiani. Hij bood Abdul aan zijn trainer en manager te zijn, met als gevolg dat hij in april 2018 zijn eerste professionele tv-wedstrijd had op het Duitse Sport1.
Het zou overigens geen lang TV-optreden worden, gezien Abdul zijn tegenstander in de eerste ronde al knock-out op de grond had liggen.

 

Na een schouderoperatie, was hij klaar voor zijn volgende wedstrijd, totdat een vreselijk bericht binnenkwam. Graciano Rocchigiani was om het leven gekomen bij een auto-ongeluk in Italie. Deze gebeurtenis liet Abdul verdrietig en zonder trainer achter.

Uiteindelijk pakte hij het harde trainen weer op, met als doel de Olympische spelen in Tokio, 2020. Tijdens een trainingskamp in Bulgarije ging het echter mis en Abdul brak zijn duim. In Nederland bleek dit een gecompliceerde breuk te zijn, waaraan hij geopereerd moest worden. De Olympische spelen leken daardoor verder weg dan ooit. Terug in Nederland besloot hij zich te focussen op het geven van bokstraining en begint dit op meerdere locaties te doen. Dit heeft ertoe geleid dat hij op 31 augustus 2019 de deuren van zijn eigen locatie, Boxing Gym Alshawa heeft geopend.

Ook qua gevechten voor hemzelf zit Abdul niet stil. Zo heeft hij op 6 juli 2019 en 21 september 2019 in Karlsruhe, Duitsland gevochten en is hij twee keer met winst naar huis gegaan.

 

 

 

Vragen?
Powered by

Speciaal bericht: In verband met COVID-19 is Boxing Gym Alshawa gesloten tot 6 april. Mededelingen en updates omtrent het virus zullen op de website en/of de Facebook pagina worden geplaatst.

Special announcement: Because of COVID-19 Boxing Gym Alshawa will be closed till at least April 6th. Announcements and updates according the virus will be published on this website and/or the Facebook page.